Dvorkovič: Ko se boji sankcija još…

Vašington je najavio da će u ponedeljak objaviti novi spisak ruskih oligarha na koje će se odnositi američke sankcije.

Na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu nisu ni ruski predsednik Vladimir Putin ni ruski premijer Dmitrij Medvedev, ali jeste velika delegacija upravo ruskih biznismena, koji čekaju američku presudu.

Ruske televizijske stanice, uz oprečne komentare gostiju u studiju, emituju snimak intervjua potpredsednika ruske vlade Arkadija Dvorkoviča Blumbergu tokom koga, razdragano nasmejani Dvorkovič tolkuje kako su se Amerikanci nešto zabunili jer u Rusiji više nema oligarha,samo „društveno odgovornih biznismena“ koji pare zaradjuju „društveno odgovornim biznisom“.

Čak ni to nije sve. Nasmejani Dvorkovič se čudi što novinarka njega pita o američkim sankcijama, sankcije nisu ruska nego američka briga, a briga je Rusije da radi više i produktivnije.

Bilo je u ovom Dvorkovič – spektaklu nešto i za one koji misle da je onoliki broj ruskih biznismena doputovao u Davos da u kontaktu s podjednako brojnim Amerikancima spašava šta se još pre ponedeljka spasti može. Takodje velika američka delegacija se krije i beži od ruske koja je uvek spremna na dijalog, rekao je Dvorkovič.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com