Ekonomske Vesti na lokalnim izborima u Hrvatskoj: I posle Bandića – Bandić!

Dugogodišnji gradonačelnik Zagreba Milan Bandić često se poziva na Boga, samo Bog zna zašto su Zagrepčani tako pupčanom vrpcom vezani za njega. Uprkos svemu, a naročito potpunoj nesklonosti medija.

Danas će dve sjajne žene – Anka Mrak Taritaš iza koje stoji Hrvatska narodna stranka-liberalne demokrate i nezavisna Sandra Švaljek – pokušati da raskinu tu vezu Zagrepčana i rodjenog Hercegovca Bandića koja s malim prekidom traje od 2000. godine.

Gospodja Švaljek je čak na delu pokazala, dok je Bandić bio u pritvoru, da posao gradonačelnika zna obavljati jako dobro. Džaba. Ankete tvrde da će gospodjama Mrak-Taritaš i Švaljek uz pomoć treće dame Brune Esih za rukom poći tek da Bandića nateraju u drugi krug. Gde će, kažu ankete, za dlaku ali ipak potući Anku Mrak-Taritaš.

Što se Bandića tiče ne samo da nije došlo do zamora biračkog materijala nego nikakav utisak na birače nisu ostavile ni istrage za navodnu zloupotrebu službenog položaja i nanošenje materijalne štete gradskom i državnom budžetu. Neke od optužbi na račun tako popularnog gradonačelnika više su ga ojačale nego što su mu štetile: Bandić i saradnici terete se, na primer, da su dali službeni automobil da na operaciju kancera u Beču odveze jednu (sad bivšu) novinarku HRT-a.

Ipak, konkurentima Bandića na današnjim lokalnim izborima u Zagrebu ostaje jedna nada: da su ankete omašile.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com