Ekonomske vesti putuju vozom : Nema ga, gde je,železnica zna koliko i mi

Evo nas na železničkoj stanici Užice.Namerni da se prebacimo do Zemuna, sve popularnijim prevoznim sredstvom -vozom.Trebalo je da iz Užica krenemo u 16.24 sati.Vozom koji stiže iz Bara.

Na blagajni su nam u 16.10 kazali da voz malčice kasni i da će verovatno ući na drugi peron.Javiće nam otpravnik…pa kad javi,onda juriš.

Prokuvasmo.

Pogledamo na Internet.Internet kaže da naš voz kasni jedan sat i deset minuta.

Na blagajni užičke železničke stanice nam kažu da to što na Internetu vidimo mi, vide i oni.Ništa više.Njima je poslednji put javljeno da je naš voz otišao iz Priboja u 15.45.Toliko.

Da li da verujemo Internetu? pita se jedan putnik.Železnica pojma nema.

Normalno.Oni ni vozove ne mogu da pohvataju, samo im još Internet fali.

Čekamo.I prokuvasmo.

Na odredište na koje je,po redu vožnje, trebalo da stignemo u 19.50 sati stigli smo u 21.16.Putnici ne da nisu dobili kurtoazno izvinjenje, nego ni objašnjenje.Od usta do usta je stigao glas da je iznenadni i još neobjašnjeni prekid napajanja strujom većeg dela regiona, koji nije pogodio Srbiji,ipak pogodio njene gradjana, koji su krenuli vozom.

Inače, na mestu je preporuka onima koji vozom putuju iz Beograda(ili Novog Sada) prema odredištima u Zapadnoj Srbiji ili od tih odredišta prema Beogradu, da voz Beograd -Bar- Beograd izbegavaju.Previše rizika i od kašnjenja,delom i zbog derutne pruge.

Voz, koji putovanje počinje ili završava u Užicu, mnogo je bolji,čak i veoma dobar izbor za ove relacije, a uslovno nije loš ni voz koji putovanje počinje ili završava u Prijepolju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com