Ekspresno: Rusi na ustavni referendum idu do 1. maja

Referendum o izmenama Ustava Ruske Federacije biće obavljen jednog dana vikenda do 1. maja 2020. godine, saopštio je izvor u Savetu Federacije Rusije za TASS.

Radna grupa za preciziranje predloga ustavnih izmena već se sastala u rezidenciji ruskog predsednika Novo Ogarevo, javila je ruska državna televizija. Radnu grupu čini 75 najuglednijih gradjana Rusije iz svih oblasti, vidjena je, na primer, Valentina Tereješkova.

Predlog ustavnih izmena u Državnu dumu stići će tokom februara – marta 2020. godine.

Drzavna duma upravo odlučuje o predlogu da novi premijer RF bude Mihail Mišustin, dosadašnji šef Poreske službe. Za izbor je glasalo 383 poslanika, 41 je bio uzdržan a protiv nije bio niko.

Predsednik Rusije već je potpisao ukaz o izboru premijera kao i ukaz o uvodjenju mesta zamenika predsednika Saveta za bezbednost RF namenjenog Dmitriju Medvedevu.

Novoizabrani premijer je već objavio da će sve demografski mere, koje je juče objavio ruski predsednik Vladimir Putin, koštati 450 milijardi rubalja. Dosadašnji šef Poreske uprave je ustvrdio da Rusija ima izvore da sve te mere bez problema finansira.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com