Er Srbija bez komentara o dešavanjima unutar same kompanije

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbije danima je bez odgovora na pitanje šta se dešava u toj kompaniji. Otpuštanja i zatvaranje poslovnica van Beograda prošla su uz štura objašnjenja da je reč o uštedama, ali problemi sa letovima tog avio-prevoznika koji su sve češći i medijske spekulacije o preseljenju sedišta kompanije i dalje su bez komentara.

Portal Ekonomske Vesti uputio je pitanje Er Srbiji zbog čega sve češće dolazi do prebukiranja letova, pogotovo na regionalnim destinacijama, ali i otkazivanja letova. Odgovora nema.

Odgovora nema ni na navode dnevnog lista Danas prema kojima će Er Srbija napustiti trenutno sedište u novobeogradskom naselju Belvil i premestiti se u nekadašnju zgradu JAT-a na Aerodromu Nikola Tesla. Taj list je dodao i da se planiraju nova otpuštanja u kompaniji, a da se takvo nešto sprema potvrdili su za Danas u sindikatu Nezavisnost u Er Srbiji.

„To je u najavi, ali nemamo zvanične potvrde, rukovodstvo nam daje veoma malo informacija o budućim potezima“, rekao je Aleksandar Obradović, predsednik sindikata Nezavisnost.

Za sada, Er Srbija je samo za agenciju Beta istakla da se „potreban broj zaposlenih u Er Srbiji povećava i smanjuje tokom godine“, ali da će konačnu odluku o eventualnim otpuštanjima doneti, naravno, Nadzorni odbor, čiji predsednik je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, i izvršni menadžment kompanije.

Podsetimo, manjinski vlasnik Er Srbije je Etihad, koji je prošlu godinu završio sa debelim minusom, a nedavno se povukao iz nemačke avio-kompanije Er Berlin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com