Prodavci bili u pravu: Depo u Bulevaru postaje još jedan poslovno-stambeni kompleks

Na lokaciji nekadašnjeg tržnog centra Depo u Bulevaru kralja Aleksandra, koji je izgoreo pre maltene tačno tri godine, biće izgrađen još jedan poslovno-stambeni kompleks u prestonici.

Kako je saopštio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, tender za prodaju zemljišta na kojem se nalazio Depo biće objavljen početkom septembra, a početna cena biće nešto više od četiri miliona evra. Reč je o zemljištu od 4.300 kvadratnih metara.

U požaru koji je izbio u Depou u jutarnjim satima 23. avgusta 2014. godine izgorele su dve hale. Zakupci tezgi u Depou spekulisali su da je požar namerno izazvan upravo kako bi se na toj atraktivnoj lokaciji izgradio savremeni tržni centar. Prvi deo njihovih tvrdnji nije zvanično potvrđen, ali drugi očigledno jeste.

Direkcija za građevinsko zemljište Beograda je krajem prošle godine javnosti predstavila plan za „Poslovni kompleks Depo“.

Inače Depo je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda kao jedan od najstarijih objekata saobraćajne infrastrukture u prestonici. Željko Milković, generalni direktor GSP-a, nakon požara u Depou oštro je demantovao tvrdnje da će na toj lokaciji biti izgrađen novi tržni centar.

„Depo će ostati na svom mestu i biće rekonstruisan. I ostaće svedočanstvo da je grad Beograd imao javni prevoz mnogo pre mnogih prestonica Evrope“, izjavio je tada Milković.

Svedočanstvo, kako stvari stoje, ipak neće ostati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com