Er Srbija: profit u 2022.godini od 21 milion evra, bez državnih subvencija

Aviokompanija Er Srbija je saopštila da će operativne rezultate tek objaviti, ali da je, prema preliminarnim rezulatima, u 2022.godini „prvi put od izbijanja pandemije koronavirusa imala pozitivan neto i operativni rezultat i ostvarila profit od 21 milion evra“.

Kompanija dodaje, da je taj rezultat ostvarila „bez ijednog evra državnih subvencija“ što je posebno zanimljiv podatak s obzirom da su državne subvencije Er Srbiji bile predmet velikog interesovanja od samog osnivanja te kompanije 2013.godine.

„Dobar preliminarni finansijski rezultat ostvaren je zahvaljujući efikasnom poslovanju tokom pandemije, velikom povećanju mreže destinacija i rastu obima saobraćaja od oko 60 odsto u odnosu na prethodnu godinu, kao i rastu tražnje do kojeg je došlo počev od prošle 2022.godine i popuštanju dotadašnjih mera ograničenja putovanja“,navodi se u saopštenju Er Srbije.

Generalni direktor te kompanije Jirži Marek ističe da je Er Srbija po broju putnika u 2022.godini 2 odsto od rezultata ostvarenog u 2019.godini „što je jedan od najboljih rezultata za taj parametar na evropskom nivou“.

U 2019.godini je Er Srbija prevezla 2,8 miliona putnika, a proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno predjenih kilometara (Available Seat Kilometers) iznosio je za tu kompaniju 4,45 milijarde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com