EU prepustila Belorusiju Putinu?

Sudeći po jutrošnjim izveštajima medija u više država članica Evropske unije, Brisel je rešenje beloruskog problema prepustio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Izveštavajući o današnjem razgovoru Putina sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, France 24 insistira na tome da je Belorusija toliko ekonomski zavisna od Rusije koliko Evropska unija ne može da kompenzuje.

Ministri inostranih poslova EU su se u petak dogovorili da uvedu sankcije ključnim ličnostima beloruske vlasti, ali izveštači iz Brisela nisu načisto s tim da li se na spisku nalazi Lukašenko.

Na njegovom odlasku se insistira i, prema medijskim komentarima, polaže se nada u Putina da mu pronađe zamenu, koja će odgovarati i onim Belorusima koji su na ulicama i Putinu!

Što se telefonskog razgovora Putina i Lukašenka tiče, Kremlj je saopštio da je do njega došlo na inicijativu Lukašenka.

“Sa obe strane je izraženo uverenje da će svi nastali problemi biti uskoro regulisani. Glavni je da se tim problemima ne iskoriste destruktivne snage koje za cilj imaju da nanesu štetu uzajamno korisnoj saradnji dve države u okviru Savezne države”, navodi se u saopštenju Kremlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com