Euforija: Kinezi i umesto Etihada?

Er Berlin, druga po veličini nemačka avio-kompanija sa sve većim gubicima i opet u debelom procesu restrukturiranja nada se novom partnerstvu. Fokus je na kineskoj Hainan grupi, koja je upravo postala pojedinačno najveći akcionar Dojče banke, a računa se i na američku avio-kompaniju Delta. Tako barem iz svojih izvora u kompaniji saznaje Virtšaftsvohe.

I pored dugodišnjeg restrukturiranja, Er Berlin je prošlu godinu završio s gubitkom 781,9 miliona evra, a pravljenje gubitaka je tokom prva tri meseca ove godine i ubrzano – ukupno 293,3 miliona evra.

Ne samo neki poslenici u branši zainteresovani za tržište klimave kompanije, nego i nezavisni stručnjaci smatraju da bi i pod pokušaj zvani Er Berlin možda trebalo staviti tačku.

Od 2011. godine glavni partner Er Berlina je kompanija Etihad koja je stekla udeo od 29 odsto i ulila u Er Berlin još oko 1,5 milijardi evra.

Šef Etihada Džejms Hogan neki dan je izjavio da će Etihad nastaviti da podržava Er Berlin. Ali nemački list Virtšaftsvohe upozorava da Hogan sa čela kompanije odlazi pre početka leta i da s njegovim uticajem u Etihadu ne bi trebalo računati. Podvlačenje crte pod pokušaje spasavanja kompanije Alitalia upozoravajući je primer.

Na rang listi najbojih svetskih avio-kompanija, koju je napravio Skytrax, Etihad je šesti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com