Ume li Ivanka Tramp da bude feministkinja?

Ivanka Tramp je objavila knjigu. Pojavila se tačno na dan kad je njen otac američki predsednik Donald Tramp obeležio svojih prvih 100 dana u Beloj kući. Sudeći po zapadnim medijima (le Monde, CNN), sam je naslov izazvao užas, a knjiga se zove: „Zaposlene žene – redefinicija pravila za uspeh“. Ali biće baš zato i itekako čitana.

Knjiga ne samo što je ekspresno dobila pregršt prikaza nego je već prevedena, na primer u Francuskoj.

Ali prikazi knjige prve kćerke Amerike nisu dobri, tvrdi CNN, neki su čak stvarno brutalni. Pa se tu citira nekoliko koji knjigu nazivaju „stvarno bljutavom“, „glupim derivatom“ i slično. BarnesandNoble.com ocenio je knjigu sa samo 1,2 zvezdicom, a na Amazon.com su gledanja na knjigu oštro podeljena: 39 odsto učesnika su joj dali 5 od mogućih pet zvezdica, 2 odsto 4 zvezdice, 1 odsto 3 zvezdice, a 58 odsto 2 zvezdice.

Ništa bolje nije knjiga Ivanke Tramp primljena ni u francuskom Mondu koji je objavio prikaz pod naslovom „Feministička fasada Ivanke Tramp“.

Nemački Špigl je stvar anticipirao, pa je Ivanki Tramp odrekao pravo na feminizam pre nego što se pojavila knjiga, ali pošto se sa izjavom „Ja sam feministkinja“ baš u Nemačkoj pojavila Ivanka, lično. U kolumni „Bullshit Feminismus“ Margareta Stokovski piše da je Ivanka feminstkinja isto koliko je ona, Stokovska, šamanski vrač. „Jedna biznismenka, koja bogate žene želi da učini još bogatijim, a siromašne eksploatiše za svoje modne linije, sebe naziva feministkinjom. Pa gde to još ima?“.

Ukratko, ismejana je objava Ivanke Tramp da će se u Beloj kući boriti za bolji položaj žena i optužena je da žene namerava samo da zloupotrebi samo kako bi odbranila svoga oca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com