Evropljani žele da žive u Švajcarskoj, a nikako u Grčkoj!

Stanovnici sedam od devet evropskih država, od kojih su osam, za sada, članice Evropske unije, najradije bi živeli van Evropske unije, u Švajcarskoj! To je rezultat istraživanja grupe naučnika sa Univerziteta u Ženevi.

Nemci, Francuzi, Britanci, Italijani, Španci, Šveđani i Grci listom su se izjasnili za Švajcarsku, za koju smatraju da ima najbolje uslove za život. Savršen prosek Švajcarskoj „pokvarili“ su stanovnici Poljske, za koje je najbolja, pomalo i očekivano, Nemačka, kao i stanovnici same Švajcarske, koji su svoj glas dali Švedskoj.

Upravo je Švedska ostvarila savršen rezultat u izjašnjavanju ovih stanovnika o državama u kojima se bolje živi nego u njihovoj. Tako su Nemci i Švajcarci rekli da je bolje u samo u Švedskoj, Francuzi u Švedskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji, a Italijani zavide životnim uslovima u Švedskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španiji i Poljskoj. Šveđani, pak, smatraju da je samo u Nemačkoj bolje nego kod njih.

S druge strane, savršeno katastrofalan skor ima Grčka. Stanovnici svih ovih devet država, uključujući i same Grke, ocenili su da su najgori uslovi života upravo u Grčkoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com