Evropska vlada pada: Žozef Borel

Šefici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, pod kojom se takodje trese evropska fotelja, 81 evropski parlamentarac uputio je zahtev da smeni evropskog komesara za spoljne poslove Žozefa Borela zbog njegove posete Moskvi.

Ta je poseta i pre nego što je završena u evropskim medijima dočekana na nož, a evropski parlamentarci su je juče ocenili kao „jedno od najvećih poniženja u istoriji Evropske unije“.

Otkazivanje ruskog gostoprimstva diplomatama tri članice EU za vreme posete Borela Moskvi nije jedino što se njemu tamo desilo, a na šta nije kako treba reagovao, ocenili su evropski parlamentarci, medju kojima su najglasniji bili oni iz novih istocnoevropskih članica.

Video sa snimljenim protestima po Evropi i snimljenim primerima nasilnih obračuna evropske policije s učesnicima protesta, koje mu je poklonio domaćin, ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, ako nije veći nije ni manji izazov o koji se svom težinom u Moskvi spotakao Borel.

U svim svetskim medijima zavidno mesto dobila je poljska evroposlanica Elzebet Kruk koja je ocenila da je Borel u nevreme otišao u Moskvu i tamo upao u pripremljenu zamku.

Žozef Borel se branio tvrdeći da su evropski parlamentarci izgubili vezu s realnošću, da su odnosi s Rusijom pali na najniže grane, ali je pokušao i da se popravi, usred EU umesto u Moskvi presudjujući da Rusija nije postala savremena demokratija i da je tome dalje treba podučavati novim sankcijama.

Skandalozni neuspeh EU s vakcinacijom do te mere je poljuljao svaku veru u sposonost šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i njene komesarke Stele Kirikiades da bi u svakoj drugoj državi, najkasnije posle Borelove posete Moskvi, logično bilo da se glasa o poverenju vladi.

One thought on “Evropska vlada pada: Žozef Borel

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com