Fijat odustaje od prodaje automobila u Rusiji

Planovi o izvozu na rusko tržište automobila kragujevačke fabrike Fijat automobili Srbija utihli su, a iz Rusije stižu upozoravajuće vesti. Italijansko-američki koncern Fijat obustavio je isporuke i poslednje svoje marke putničkih automobila „fijata 500“ na rusko tržiše, javlja ruski list Izvestija.

Malo je verovatno da će se FijatKrajser na ruskom tržištu pojaviti sa novim modelima, ocenjuju stručnaci koje je konsultovao list.

Pad prodaja svojih putničkih automobila, Fijat je na ruskom tržištu osetio i pre najnovije krize, a od tada je pad katastrofalan. Firma je na ruskom tržištu 2013. godine prodala 8.623 putnička automobila, prošle godine 255. Za prva četiri meseca ove godine, prema statistici „Avtostat-info“ na koju se Izvestija poziva, Fijat je u Rusiji prodao 5 automobila „fijat 500“.

Stručnjaci ocenjuju da firma nije ruskom tržištu prilagodila ni svoj marketing ni cenu.

Inače je prodaja automobila u Rusiji u maju porasla za 14,7 odsto u odnosu na maj prošle godine. U maju je podato ukupno 125.000 automobila, a od početka godine 577.500. Kako javljaju ruski mediji. svih 10 najpodavanijih modela proizvedeno je u Rusiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com