Fransoa Oland se naljutio: Evropo, oštro sa Trampom

Odlazećeg francuskog predsednika Fransoa Olanda izuzetno je naljutila ocena američkog predsednika Donalda Trampa da je Brexit „sjajna stvar“.

„Kad američki predsednik daje takve izjave o Evropi i kad govori o Brexit-u kao model za druge države, mislim da treba da mu odgovorimo“, rekao je Oland i predložio sa SAD „oštar dijalog“.

On je rekao da će Trampove protekcionističke mere destabilizovati ekonomiju „glavnih država u svetu“, a opasnost predstavlja i otkazivanje SAD od prijema izbeglica.“Mi treba da utvrdimo svoje pozicije i stupimo u oštar dijalog“, rekao je Oland.

Fransoa Oland nije precizirao koje su to „osnovne (glavne) države na svetu“ ni šta će biti sa ostalima. On je nedavno praktično priznao neuspešnim svoj petogodišnji predsednički mandat i prvi je predsednik Francuske koji je odustao od borbe za drugi predsednički mandat.

Ranije je bivši francuski premijer Manuel Vals izjavio da je Tramp objavio rat Evropi. Vals je podneo ostavku na funkciju francuskog premijera i sutra će se boriti za poziciju kandidata Socijalističke partije Francuske na predsedničkim izborima u aprilu ove godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com