Grabar-Kitarović: Političari, koji žele da budu ozbiljno shvaćeno, sami sebi odredjuju protokol

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u intervjuu za zagrebački Jutarnji list da je ona “na Medjunarodnoj sceni najozbiljnije shvaćena političarka iz Hrvatske“.

Komentarišući izjavu bivšeg hrvatskog premijera i sadašnjeg kandidata za predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da bi ona trebalo da pazi gde ide i s a kim razgovara, jer ovo nije braniteljski šator nego državnički poslovi, Grabar-Kitarović je rekla: “Doskočice iz jednog zagrebačkog ‘restača’ neće promjeniti činjenicu da sam na medjunarodnoj sceni najozbiljnije shvaćena političarka iz Hrvatske, da su neki pokušali, ali su imali kompleks manje vrijednosti, ili su u Hrvatskoj svašta izgovarali, a vani su bili manji od makova zrna. Neću prihvatiti da je Hrvatska mala država, neću prihvatiti da je Hrvatskoj mjesto u poslednjem redu ili da joj se mjesto odredjuje protokolom nego ću, jer sam državnica, zajedno s ostalima odredjivati protokol“.

Kolinda Grabar-Kitarović je postala zvezda svetskih medija kada se maja 2017. godina na samitu NATO-a iz poslednjih redova, koje joj je namenio protokol, probila prvo tik iza novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, a onda i direktno uz njega.

Srbija, zemlja koja je najviše stradala u Prvom svetskom ratu, zgranula se kad je francuski protokol predsedniku Srbije odredio trećerazredno mesto na obeležavaju 100-godišnjice kraja Prvog svetskog rata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com