Gradonačelnik Beograda: Od Nove godine bez gužvi

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić dao je Beogradjanima ogromno obećanje: od Nove godine počinje borba s gužvama u saobraćaju. Samo onaj ko je bar jednom pokušao da posle 16 sati sa Novog Beograda stigne na Terazije, zna o kako se krupnom obećanju radi.

Gostujući u „Beogradskoj hronici“ RTS-a, gradonačelnik Radojičić je najavio da od Nove godine kreće realizacija projekta „Adaptibilno zonsko upravljanje saobraćajem“ što će rešiti problem gužvi.

„Projekat adaptibilnog zonskog upravljanja saobraćajem znači novi sistem putem kojeg će se na jednom mestu skupljati svi podaci vezani za više od 300 raskrsnica u gradu i na osnovu njih upravljati saobraćajem na pravi način”, rekao je gradonačelnik, a prenosi sajt grada Beograda.

On je ocenio da će se primenom adaptibilnog zonskog upravljanja i do 20 odsto uštedeti vreme i olakšati saobraćaj.

„Na sastanku u Barseloni, na kome smo razgovarali o našem problemu, čulo se da je ovakav sistem upravljanja saobraćajem preporodio Moskvu. To je model koji ćemo u naredne tri godine da implementiramo u Beogradu, a vrednost celokupnog projekta je oko 25 miliona evra”, rekao je Radojičić.

On nije pomenuo da Moskva ima metro, a Beograd nema, što je razlika od suštinskog značaja(( Vidi: Ekonomske vesti u Moskvi: Metro). Kao i da pešaci ključne gradske saobraćajnice mogu u Moskvi preći isključivo podzemnim prolazima.

Gradonačelnik Beograda je, s pravom , primetio da dodatne gužve stvaraju gradilišta, koja nisu sinhronizovana i najavio rešavanje tog problema uvodjenjem „ličnih karti“ gradilišta.

„Od januara se planira da će preko Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa gradjanima, sva gradilišta morati da šalju informacije kada počinju radovi, kako bi mogli da se sinhronizuju sa ostalima”, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da se ranije dešavalo da se ista ulica radi i po nekoliko puta. Radojičić veruje da će se uvodjenjem „lične karte“ gradilišta to svesti na najmanju moguću meru.

One thought on “Gradonačelnik Beograda: Od Nove godine bez gužvi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com