Lek za gužve na Novom Beogradu: Ubrzaće Brankovu ulicu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je najzad izašao iz senke Gorana Vesića tako što je dao velika obećanja i preuzeo ozbiljne obaveze u vezi s jednim od najvećih problema Beograda – saobraćajnim gužvama.

Sad se traže detalji i dodatna objašnjenja. Gradjani s pravom strepe: da li će problem biti rešen izbacivanjem automobila ili izbacivanjem pešaka s gradskih ulica?

Obećanje dato u „Beogradskoj rubrici“ RTS-a, gradonačelnik Beograda razjašnjava za list Politika i najavljuje postavljanje i umrežavanje pametnih senzora, kamera i umrežavanje semafora u odredjenim delovima Beograda.

„To znači da ćemo, ukoliko ocenimo da je gužva na Novom Beogradu, moći da ubrzamo saobraćaj na Brankovom mostu i time rasteretimo Novi Beograd. To je veliki korak u odnosu na trenutnu situaciju, jer sada i semafori i ostatak sistema funkcionišu nezavisno od stanja na ulicama. Ovo je veliki posao, ali kako gde postavimo i umrežimo ove uredjaje, tako će gradjani moći odmah da osete benefite novog sistema potvrdili su nam i pilot projekti, koje smo sproveli. Trenutno na 15 lokacija merimo obim saobraćaja, na 280 od 650 raskrsnica imamo neku vrstu senzora, a na 67 putnih pravaca je moguće uspostaviti zeleni talas“, rekao je Radojičić.

Sledeći cilj, koji je postavio gradonačelnik, sigurno će zahtevati još objašnjenja. Cilj je gradske uprave da se što više ljudi po gradu vozi gradskim prevozom, a ne sopstvenim automobilom.

Računa se i na masovnije korišćenje bicikala, u čemu su, zaista, neki gradovi veoma uspeli, recimo Ljubljana, koja je, ipak, manja od Beograda. Veoma obimne podsticaje za kupovinu bicikala svojim gradjanima davao je i glavni grad Makedonije Skoplje, koji je na listama gradova sa najnižim kvalitetom vazduha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com