Gubernator ubio medveda na spavanju, a unuk

Video snimak skandaloznog lovačkog umeća  gubernatora Irkutske oblasti (Rusija) objavili su blogeri – sad je na istrazi da kaže da li je ubistvo medveda na spavanju, u medvedjem brlogu, pored toga što je bilo skandalozno, bilo i protivzakonito.

Blogeri, koji su video objavili, tvrde da je snimljen 5. januara 2017. godine, dakle u vreme zabrane lova na medvede započetog 30. novembra. Ako bi se to pokazalo kao tačno, gubernator bi mogao da dobije kaznu zatvora i do 9 godina, tvrde sagovornici ruske državne televizije upućeni u propise o zaštiti prirode.

Gubernator Sergej Levčenko tvrdi da se lov odigrao mnogo ranije i da je sve bilo po zakonu.

Sem toga, radilo se o medvedu, koji je upadao u susedno selo i pravio štetu!

U Rusiji je tek neki dan predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o proglašenju Zakona o zaštiti životinja, koji se, u mreži interesa  raznih lobija, uključujući i lovački, kuvao celih deset godina i koji je te interese uzeo u obzir.

Kao moguća otežavajuća okolnost na teret gubernatora stavlja se nepobitna činjenica da, u trenutku herojskog lova, on nije znao da li se radi o medvedu ili medvedici – ako je medvedica, vrlo verovatno nosi mlado, budući da se medvedići na svet donose krajem februara i početkom marta, i sisaju majku dok spava.

Razljućeni ruski mediji zaoštravaju situaciju pitanjima: smatra li gubernator takav način lova gubernatorskom privilegijom i kakav primer daje ostalima?

Oko gubernatorskog unuka nema nikakve sumnje: njemu su stavili pušku u ruku i on je uspešno ustrelio divlju svinju, koja je bespomoćno ležala zatvorena u kavezu. I ta je lovačka priča zabeležena na videu, tako da će gubernatorski unuk imati čime da se pohvali svojim unucima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com