Gubernator uhapšen zbog sumnje da je naručivao ubistva niza biznismena

U Rusiji je jutros uz svu pažnju medija uhapšen i avionom u Moskvu otpremljen gubernator Habarovskog kraja Sergej Furgal(50) zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva i ubistvu više biznismena.

Furgal se sumnjiči, javlja ruska državna televizija Rusija 1, da je u periodu 2004-2005.godina kao član organizovane kriminalne grupe naručivao fizičko uklanjanje svojih poslovnih konkurenta.

Njega je tokom istražnog postupka teretio ranije za ista dela uhapšeni poslanik parlamenta u Habarovskog kraju Nikolaj Mistrjukov.

Furgal nije podneo ostavku, a Dmitrij Peskov pres sekretar ruskog predsednika izjavio je da će Vladimir Putin doneti odluku o smenjivanju Furgala sa funkcije kad dobije odgovarajuće dokumente istrage.

Furgal je član Liberalno – demokratske partije čiji je lider Vladimir Žirinovski. Žirinovski i ostali poslanici te partije u Državnoj dumi zapretili su podnošenjem ostavki iz protesta zbog hapšenja Furgala, koji je i sam bio poslanik Državne dume od 2007.do 2018.godine, kad je postao gubernator.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com