Hapšenje Eva Moralesa u toku

I predstavnici bolivijske opozicije i sam bivši predsednik Bolivije Evo Morales potvrdili su da je u toku akcija njegovog hapšenja.

Morales je, prenose ruske agencije, izjavio da je u toku napad na njegovu kuću i pokušaj njegovog hapšenja.

„Saradnik policije je javno obelodanio da je dobio nalog da obavi moje nezakonito hapšenje. Sem toga, grupa prestupnika je napala na moju kuću. Prevrat podriva vladavinu zakona”, napisao je Morales na svom Tviter nalogu a prenosi RIA Novosti.

Opozicionar Luis Fernando Kamačo je izjavio da je izdat nalog za hapšenje Moralesa i da su snage vojske i policije krenule ka Čapari, gde pretpostavljaju da se nalazi i gde je objavio svoju ostavku.

Istovremeno je javljeno da su privedeni predsednik i potpredsednik Vrhovnog izbornog suda, kao i niz šefova njegovih lokalnih jedinica a zbog manipulacija izborima na koje su svom izveštaju ukazuje Organizacija američkih država.

Meksiko je ranije izjavio svoju spremnost da da ubežište Moralesu.

Ta država je saopštila da je u svojoj zvaničnoj rezidenciji u La Pazu već pružila utočište za više od 20 predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Bolivije i da je takodje ponudila utočište Morales, a u skladu s tradicijom nemešanja i pružanja utočišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com