HDZ o porazu KGK: Savetnici su krivi za sve

Vrh Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) održao je sinoć četvoročasovni sastanak posvećen predsedničkim izborima na kojima je kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović sa 1.034.389 ili 56,67% glasova pobedio kandidatkinju HDZ-u Kolindu Grabar-Kitarović, koja je osvojila 929.488 ili 47,33% glasova.

Kako saznaje Jutarnji list, analizu poraza Kolinde Grabar-Kitarović podneo je predsednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Prema izvoru Jutarnjeg lista, Plenković je ocenio da je deo stranke bio nezainteresovan za izbore, da je došlo do velike mobilizacije na levom političkom spektru, a spomenuo je i proteste protiv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića kao i gafove savetnika Kolinde Grabar-Kitarović Tomislava Madžara i Renate Marčetić Urlić.

Gafove savetnika istakao je i šef izbornog štaba Ivan Anušić, dok je istaknuti član HDZ-a Milijan Brkić uzrok našao u Istanbulskoj konvenciji koja je pogrešno komunicirana.

Ni parlamentarni ni unutarstranački izbori nisu pominjani.

Da podsetimo, savetnik Kolinde Grabar-Kitarović Madžar verbalno je napao Zorana Milanovića posle TV duela na HRT-u dok je savetnica Renata Marčetić Urlić prekinula suočavanje predsedničkih kandidata na RTL-u navodno zbog umora Kolinde Grabar-Kitarović.

Izborni štab Kolinde Grabar-Kitarović je pre izbora dosta nezainteresovano prešao preko  ovih gafova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com