Hesteel Srbija o antidamping istrazi EU: Fokusirani na tržišta u regionu

„Hesteel Srbija ostaje posvećena servisiranju kupaca u EU, ali smo uočili kapacitete preradjivačke industrije u Srbiji i regionu kao svoju glavnu šansu. Geografska pozicija naših postrojenja nam daje značajnu prednost u ispunjavanju navedenih ciljeva“, izjavio je Sihai Song, direktor Hesteel Srbija povodom antidamping istage koja je od 1. jula 2015. do 30. juna 2016. godine vodjena u EU a protiv uvoza toplovaljanih proizvoda iz nekoliko zemalja uključujući i proizvode Železare Smederevo sastavnog dela kompanije Hesteel.

Uz napomenu da je proizvodni kapacitet Železare Smederevo 2,2 miliona tona čelika i da u njoj proizvedena roba čini samo 1 odsto tražnje u EU, direktor Hesteel Srbija podvlači da kompanija nema nameru da ubuduće proizvodi samo toplovaljane čelike nego visokokvalitetni beli lim i hladnovaljane proizvode, ali nema plana kratkoročnog investiranja u ove svrhe niti plana daljeg uvećanja proizvodnih kapaciteta.

„Mi smo u potpunosti svesni da u cilju ostvarivanja pune konkurentnosti kompanije Hesteel Srbija neophodno je fokusirati se na proizvodnju visoko kvalitatnih proizvoda sa dodatom vrednošću kao što su beli lim i hladno valjani proizvodi koji zahtevaju naši postojeći i budući kupci. Za nas je od velike važnosti da napomenemo da ćemo tokom upravljanja proizvodnim sredstvima biti fokusirani na visoko kvalitetne proizvode dodate vrednosti, a ne samo na toplo valjani čelik“, rekao je direktor Hesteel Srbija a saopštava ta kompanija.

Prema njegovim rečima, Hesteel Srbija ove godine planira da investira 120 miliona dolara u svoja postrojenja fokusirajući se na unapredjenje i modernizaciju funkcionalnosti opreme kao i mere optimizacije proizvodnih troškova.

„Razmatrali smo liniju za toplo pocinkovanjem ali na kraju ona nije uključena u plan investicija za 2017. godinu. O tome se još uvek diskutuje i ne postoji plan za kratkoročno investiranje“, rekao je direktor Hesteel Srbija Sihai Song i dodao da su „ključne stavke ovog plana kapitalnih investicija  unapredjenje zaštite životne sredine i kvaliteta proizvoda, pri čemu ne postoji plan daljeg uvećanja proizvodnih kapaciteta“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com