Ranka Savić: Naši sindikalci nisu uzeli veće plate

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić oštro je demantovala tvrdnje bivšeg čelinika Železare Smederevo Petera Kamaraša da su funkcioneri njenog sindikata tražili povećanje plata.

Ranka Savić

„Kamaraš objavi jedno pismo i onda vi svi poverujete u ono što vam odgovara da verujete. Znam sigurno da Saša Čolić iz Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata nije tražio, ćak je bio protiv, povećanja zarada predstavnicima sindikata. To mogu i da vam dokažem dopisima koji su poslati. Nisu svi sindikati isti i nisu svi sindikati nedogovorni“, rekla je predsednica ASNS-a za Ekonomske Vesti.

Ona je dodala da su druga dva sindikata verovatno tražila povećanje plata.

„Kamaraš je rekao tri sindikata, a ja vam odgovorno tvrdim da to nije istina. Verovatno su druga dva sindikata tražila, ali ne tri sindikata. To vam mogu dokazati dopisom koji je naš sindikat, odnosno Saša Čolić, uputio tadašnjem rukovodstvu Železare. U dopisu se ističe da nije u redu, u trenutku kada je Železara u problemima, kada posao zaposlnih visi, da sindikati traže povećanje zarada. Svi predstavnici sindikata su primali normalne zarade, kao da su na radnom mestu, sve ovo vreme. Nije tako kao što se priča“, zaključila je Ranka Savić.

Sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Zoran Mihajlović rekao je za Ekonomske Vesti da nije upoznat sa situacijom u Železari, ali da je, ukoliko su tvrdnje Kamaraša tačne, povećanje plata neprimereno.

„Mislim da svi sindikalci treba da dele sudbinu zaposlenih“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com