Hestil: Nikad nije planiran uvoz čelika iz Kine i njegova preprodaja u EU

Direktor  kompanije  Hesteel Serbia Iron & Steel d.o.o.Sihai Song danas je, povodom  pokretanja  istrage od strane Evropske komisije protiv Srbije zbog navodnih  damping  cena  čelika  i  zabrinutosti  koje je izrazilo Evropsko udruženje  proizvođača  čelika  „Eurofer“  izjavio  da  veruje  da je Vlada Republike  Srbije  kompetentna  i  sposobna  da odgovori Evropskoj komisiji vezano za anti-damping pitanja.

Železara

„Železara   u   Smederevu   je   mali  proizvođač  čelika  u  poređenju  sa proizvođačima iz Evropske Unije i njen udeo na tržištu EU je manji od 0,4%. Zbog  čega  druge evropske kompanije, koje su odbile da učestvuju u trci za privatizaciju  Železare  Smederevo  kako  bi pomogle svojim prijateljima sa istog  kontinenta,  sada  sumnjaju  da  će se čelik prodavati po nižoj ceni nakon  što je kineski investitor preuzeo fabriku? Hestil Srbija nikada nije planirao uvoz čelika iz Kine i njegovu preprodaju u EU. To je u suprotnosti sa  našim  ciljem da zaposlenima omogućimo očuvanje radnih mesta”, rekao je Song. On  je  najavio da će Hestil uskoro početi obnavljanje svojih postrojenja u Srbiji  kako  bi  fabrika povratila svoju vitalnost i sačuvala više od 5000 radnih mesta.

“To  predstavlja  naš prioritet i našu obavezu i to su potvrdili predsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Narodne Republike Kine. Hestil se danas nalazi  u  Srbiji  i  sebe  smatramo srpskom kompanijom“, dodao je direktor Hestila u Srbiji.

Song  je naglasio da će kompanija Hestil Srbija poslovati u okvirima zakona Republike Srbije, jer je Srbija država u kojoj se poštuje vladavina zakona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com