Hoće li Nemci uskoro voziti kineske električne automobile?

Nemačku automobilsku industriju, koja direktno ili indirektno zapošlja milion ljudi, šokirali su Kinezi. Uprkos obećanju datom zabrinutoj nemačkoj kancelarki Angeli Merkel ostali su pri propisu koji od svakog proizvodjača automobila, koji namerava da prodaje na ogromnom kineskom tržištu, zahteva da sledeće godine tamo plasira 8 odsto automobila na električni pogon, a 2019. godine 10 odsto, a 2020. godine 12 odsto automobila.

Procenjuje se da će sama Kina od 2015. do 2019. godine proizvesti 3,5 miliona automobila na električni pogon. U istom periodu će drugoplasirani američki proizvodjači proizvesti trećinu kineske produkcije.

Moćna nemačka autimobilska industrija, a naročito najveći Folksvagen, izgleda zaostaje u ulaganjima u električne automobile, a silne milijarde koje baš u taj novitet ulažu Kinezi, najsnažniji su argument u vrlo zapaljivim raspravama o budućnosti električnih automobila odnosno evropske automobilske industrije.

Kako je nedavno izvestio magazin Špigl, nemačka kancelarka Angela Merkel, na zatvorenom sastanku sa najvišim predstavnicima nemačke industrije, pripretila je da će Nemci uskoro voziti kineske automobile i upozorila da nemačka automobilska industrija u sadašnjoj formi neće preživeti!!!

Nemačka ministarka privrede usprotivila se utvrdjivanju datuma posle koga se u Nemačkoj više ne mogu registrovati novi automobili na benzin i dizel, ali Norveška će već od 2025. godine registrovati samo automobile bez emisije štetnuh gasova, Francuska nedavno a Velika Britanija neki dan utvrdili su 2040. godinu kao granicu posle koje se više neće prodavati automobili na benzin i dizel.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com