Hoćemo li 2024.izvoziti u Kinu pileće meso i suve šljive

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je kineskog premijera Li Ćianga zamolila da što pre budu potpisani protokoli izmedju dve zemlje o fitosanitarnoj inspekciji za izvoz pilećeg mesa i suvih šljiva iz Srbije u Kinu.

Tako bi se 2024.godine video još jedan značajan iskorak u izvozu iz Srbije u Kinu, rekla je ona i podsetila da je taj izvoz u poslednjih deset godina povećan 185 puta!

Brnabić je podsetila da je Srbija s Kinom već potpisala protokol o fitodanitarnoj inspekciji za tri proizvoda : med i proizvode od meda, sveže jabuke i hranu za kućne ljubimce.

Robna razmena izmedju Kine i Srbije u 2022.godini je premašila 6 milijardi dolara, rekla je Brnabić, kako se citira na sajtu Vlade Srbije.

Ta robna razmena je za poslednje četiri godine (2018-2022), rekla je ona, porasla 2,7 puta, a izvoz Srbije u Kinu za 12,7 puta.

Ana Brnabić u Kini boravi povodom 6.Kineskog medjunarodnog sajma uvoza, na kome je u nedelju otvoren paviljon Srbije pod motom „Hleb i reka“ autora Dušana Jovovića, a na kojem je prvi put prikazan logo Belgrade EXPO 2027.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com