HR anketa: Milanović gubi u II krugu

Prema anketi, koju je za HRT uradila agencija Promocija plus, predsednički kandidat Zoran Milanović nema šta da traži u drugom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj, čiji će prvi krug biti održan 22. decembra.

U drugom krugu, prema toj anketi, gubi bez obzira ko mu bio protivkandidat.

Anketa čija je pouzdanost 95%, tvrdi HRT, pokazuje da bi u drugom krugu Milanovića pobedila i Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro.

Da je drugi krug održan pre četiri dana, Kolinda Grabar-Kitarović dobila bi 49,2% glasova, a Zoran Milanović 46,1% glasova. S tim što je podrška Grabar-Kitarović, izmedju dve ankete, porasla za 0,25 procentnih poena, a podrška Milanoviću je porasla za 1,98 procentnih poena. Neodlučnih je samo 4,7%.

U drugom krugu dve trećine glasača predsedničkog kandidata Miroslava Škora, glasalo bi za Kolindu Grabar-Kitarović, a dve trećine glasača Mislava Kolakušića glasalo bi za Zorana Milanovića.

Ukoliko bi se u drugom krugu našli Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro, Grabar-Kitarović bi dobila 47,7%, a Škoro 44,1% glasova. Izmedju dve ankete, podrška Kolindi Grabar Kitarović pala je za 2,68 procentnih poena, a podrška Škoru porasla je za 0,13 procentnih poena. Neodlučnih je kod ove kombinacije 9,2% glasača.

Ukoliko bi se u drugom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj našli Zoran Milanović i Miroslav Škoro pobedio bi Škoro s razlikom od skoro četiri procenta poena.

Škoro bi dobio 49,8% glasova, a Milanović 46%. Za Škora bi glasalo 79,4% glasača Kolinde Grabar-Kitarović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com