Hrvatski član Predsedništva BiH Hrvatskoj: Mogli bismo da vas tužimo!

Željko Komšić, upravo izabrani hrvatski član Predsedništva BiH, izjavio je za HRT da bi BiH mogla da tuži Hrvatsku zbog kršenja Konvencije o pravu mora.

„Imamo pravo tužiti Republiku Hrvatsku Medjunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu, jer je dva puta prekršila, kao država, Medjunarodnu konvenciju o pravu mora povlačenjem morske granice“, rekao je Komšić u intervjuu novinarki Elizabeti Gojan.

„Zašto se to veže za Pelješki most? Zato što to koristite kao adut, nećete da utvrdite granicu na moru, nećete ispoštovati čak sporazum Tudjman – Izetbegović o morskoj granici. Jer da poštujete taj sporazum, znate preko kog mora bi išao Pelješki most – preko BiH mora“, zaključio je Komšić u intervjuu za HRT.

Svi birači na teritorije entiteta Federacija BiH biraju bošnjačkog i hrvatskog člana Predsedništva BiH. Tako je kandidat za hrvatskog člana Dragan Čović pobedio na biračkim mestima gde Hrvati čine većinu, ali je, glasovima Bošnjaka, konačnu pobedu odneo kandidat za hrvatskog člana Željko Komšić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com