Lidl: Mi smo za ravnopravnost, srpski jezik je kriv za sve

Kompanija Lidl, sudeći po izjavi upućenoj beogradskim medijima, namerava da nastavi s marketinškom kampanjom čiji su glavni junaci jedan visoki muškarac i jedna niska žena.

Sve dok ženska publika u Srbiji, duga kosa – kratka pamet, ne shvati prednosti Lidlove marketinške poenta.

Tako se u izjavi Lidla navodi:

„Izuzetno nam je žao zbog toga što je naša marketinška kampanja Savršen par, kojom se promoviše otvaranje Lidl prodavnica u Srbiji, od dela javnosti shvaćena na način na koji nismo nameravali.

Ideja naše kampanje nema za cilj da bilo koga omalovažava već da promoviše ono po čemu je Lidl prepoznat u svetu, a to je najbolji odnos cene i kvaliteta. Kao glavni promiteri, u kampanji se pojavljuju dva lika, eksperti za kupovinu. Oba lika su prikazana kroz više pozitivnih osobina, a u nastavku kampanje , koji će uskoro biti emitovan, postaju deo života naših potrošača i aktivno im pomažu da donesu odluke pri kupovini.

Povezivanje bilo kog od likova sa samo jednim atributom, nije bila naša namera. Raspodela njihovih ‘ekspertiza’ jednostavno je potekla od roda reči u srpskom jeziku, gde je kvalitet muškog roda, a cena – ženskog“.

Lidl još dodaje da poštuje princip ravnopravnosti, zalaže se za njene vrednosti i veliku pažnju posvećuje jednakom uvažavanju oba pola.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com