I Moskovljani pušteni iz karantina i pravo na – glasanje

Od sutra, 9. juna, svi gradjani Moskve nisu više u karantinu, ukidaju se elektronske propusnice za vožnju automobil om i u prevozu i rasporedi šetnji „по домам“.

Od sutra će biti otvorene letnje bašte kafea, frizerski saloni, saloni lepote, veterinarske ambulante, a odobrena je i poseta grobljima, navodi se saopštenje gradonačelnika Sergeja Sobjanjina na sajtu glavnog ruskog grada.

Od 16.juna se otvaraju muzeji i galerije i zoološki vrtovi ako karte mogu da prodaju elektronski. Otvaraju se i stomatološke klinike

Od 23.juna otvaraju se restorani, kafei i barovi, solarijumu i saune, bazeni, fitnes klubovi, obnavlja se putnički saobraćaj rekom Moskvom.

Maske i rukavice ostaju obavezne na javnom mestima.

U Moskvi je karantin za gradjane starije od 65 godina i one sa teškim hroničnim bolestima uveden još 26.marta.

U Moskvi će 24. juna biti održana vojna parada povodom 75-godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

A što je još važnije, gradjani Rusije 1. jula izlaze na referendum na kome treba da se izjasne o paketu izmena Ustava Rusije. Taj zadatak ne bi mogli da obave iz karantina, a ne bi bilo poželjno ni da glasanju pristupe sveže pušteni iz karantina.

Izmene Ustava RF uključuju obaveznu indeksaciju penzija, prenošenje nadležnosti za utvrđivanje kandidata za premijera na Državnu dumu, pravo Vladimira Putina da se 2024. godine treći put kandiduje za predsednika Rusije, odredbu prema kojoj se za predsednika Rusije može kandidovati samo osoba koja najmanje 25 godina živi u Rusiji i nikad nije imala nijedno drugo državljanstvo sem ruskog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com