Ima li spasa od ovog fudbala: Orden za odbranu sportske časti otadžbine

Dakle, velika je Rusija i Rusi su osvajali zlatne medalje u raznim sportskim disciplinama, ali svaki i najmanji uspeh u fudbalu računa se najmanje dvostruko. Ne samo u Rusiji, nego svuda. Ni mi tu ne zaostajemo.

Tako je ruski predsednik Vladimir Putin ordenjem nagradio selektora fudbalske reprezentacije Rusije i dvojicu fudbalera iz odbrane zato što su poneli „odgovornost za sportsku čast otadžbine“.

Selektor Stanislav Čerčesov nagradjen je Ordenom Aleksandra Nevskog, golman Igor Akinfejev i odbrambeni igrač Sergej Ignaševič Počasnim ordenom. Ostali su ruski reprezentativci dobili počasne diplome predsednika.

„Sad odgovornost za sportsku čast otadžbine, bezuslovno ,leži na vama. Mi veoma računamo na vas… Mi od vas, bezuslovno, očekujemo nove pobede, velika dostignuća, isto požrtvovanje na predstojećim turnirima u budućnosti“, rekao je ruski predsednik.

Veoma svestan društvene uloge koju igra fudbal.

A tek reči kojima je opisan doprinos Akinfejeva nenadano dobrom plasmanu ruske fudbalske reprezentacije…

Stanislav Čerčesov je produžio ugovor s Ruskim fudbalskim savezom, kako je u svom blogu objavio sportski novinar Nobel Arustemjan, za platu od 2,4 miliona evra godišnje plus bonusi za pobede na raznim turnirima. On je navodno odbio mnogo bolje plaćene aranžman u inostranstvu, ali Arustemjan tvrdi da mu je, ugovorom, dopušten i klupski rad, ali uz saglasnost Ruskog fudbalskog saveza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com