Interesovanje mađarskih investitora za ulaganja u Srbiji

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević sastao se sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom, koji boravi u Beogradu povodom trilateralnog sastanka Kine, Mađarske i Srbije o pruzi Beograd – Budimpešta.

Mađarska

Knežević je, zahvalivši se Mađarskoj na podršci našoj zemlji u procesu evrointegracija, naglasio da je od velikog značaja to što je ova Vlada obezbedila kontinuitet politike koja je dovela do ostvarivanja veoma dobrih rezultata.

U tom smislu, Knežević je istakao da se čitava politika zasniva na miru i stabilnosti u regionu.

Kada je reč o bilateralnoj saradnji, sagovornici su ocenili da će održavanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske, koja se očekuje na jesen, značajno doprineti daljem razvoju odnosa, jer će biti definisani oblici buduće saradnje pre održavanja zajedničke sednice dveju vlada.

Sijarto je rekao da postoji interesovanje mađarskih investitora za ulaganja na čitavoj teritoriji Srbije, a Knežević je mađarskom kolegi objasnio da zainteresovani investitori mogu uzeti učešće u postupku privatizacije preostalih 180 preduzeća.

Mađarska je četvrti partner Srbije u trgovinskoj razmeni sa Evropskom unijom, a sedmi u svetu, podvukao je Knežević, dodavši da će Vlada Srbije nastaviti sa ekonomskim reformama kako bi se unapredili uslovi za investicije, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com