Ispeci, pa reci: Jačanje vojne industrije SAD, Evrope i Ukrajine primoraće do kraja 2024.Rusiju na pregovore

Istup Džonatana Fajnera, prvog zamenika pomoćnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost, na Forumu Aspenskog instituta u Vašingtonu prenele su ruske agencije(TASS) i ukrajinski mediji (Interfax – Ukraine, strana.ua, The new voice of Ukraine).

On je tom prilikom rekao da se radi na jačanju vojno-industrijskog kompleksa u SAD, Evropi i Ukrajini i da će to, do kraja 2024.godine, prinuditi Rusiju da odluči :ili pregovori pod uslovima koji idu na ruku Kijevu ili suočavanje s vojno mnogo jačom Ukrajinom nego što je ona danas.

Fajner je rekao da je o toj temi razgovarano na konferenciji održanoj u Američkom ministarstvu trgovine, uz učešće američkih, EU i ukrajinskih vojnih preduzeća i vlada.

Bela kuća je istovremeno saopštila da su se učesnici ove konferencije „fokusirali na značajno povećanje proizvodnje oružja za podršku odbrani Ukrajine“, a SAD su sa Ukrajinom potpisale pismo o namerama za zajedničku proizvodnju oružja i razmenu tehničkih podataka pre svega sistema za protivvazdusnu odbranu i kritični važne municije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com