Ispeci, pa reci : Jedini garant teritorijalne celovitosti Ukrajine je Rusija

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je na zasedanju proširenog kolegijuma Ministarstva odbrane rekao da je Rusija bila jedini garant suvereniteta i teritorijalne celovitosti Ukrajine.

„Rusija, kada je stvarala Sovjetski savez, prenela je prosto zajedno sa stanovništvom ogromne istorijske teritorije, ruske, ogroman potencijal i ulagala je kolosalne resurse u celu tu teritoriju“ rekao je Putin kako se navodi na sajtu Kremlj.

„Zapadne zemlje Ukrajine? Mi znamo kako ih je Ukrajina dobila. Staljin ih je dao posle Drugog svetskog rata.Dao je deo poljskih zemalja, Lavov i tako dalje, nekoliko krupnih oblasti – tamo živi više od 10 miliona ljudi. Da se Poljaci ne bi uvredili, njihove je gubitke kompenzovao na račun Nemačke :dao je istočne zemlje Nemačke, Dancinški koridor, i sam Dancing. Deo je uzeo od Rumunije, deo od Madjarske – sve je dao Ukrajini“ tvrdi ruski predsednik.

„I ljudi, koji tamo žive – mnogi u svakom slučaju, ja to znam sigurno, 100 posto – oni žele da se vrate u svoju istorijsku domovinu. A te države koje su izgubile te teritorije, pre svih Poljska, spavaju i sanjaju da ih vrate“ nastavio je Putin.

„U tom smislu, jedino je Rusija mogla biti garant teritorijalne celovitosti Ukrajine. Neće – ne moraju. Istorija će sve postaviti na svoje mesto. Mi nećemo smetati, ali svoje ne damo“,rekao je Putin i dodao da to treba da znaju u SAD, EU i Ukrajini.

„Hoće da se dogovaraju – neka se dogovaraju. Ali mi ćemo to činiti polazeći od naših interesa“, rekao je Putin.

I on veoma mnogo računa na jačanje vojno-industrijskog kompleksa.

„Naravno, Rusija to ne može bez jakih, pouzdanih, dobro naoružanih, motivisanih oružanih snaga. Oružane snage ne mogu to postići bez jake ekonomije, bez preciznog rada industrijskog kompleksa u celini i odbrambeno – industrijskog kompleksa posebno“ rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com