Velika ruska sportistkinja protiv odluke predsednika Putina da preceni dostignuća ruskih fudbalera

Dvostruka svetska šampionka u odbojci i osvajačica srebrne olimpijske medalje Jekaterina Gamova kritikovala je odluku predsednika Rusije Vladimira Putina da svim ruskim fudbalerima,  učesnicima nedavno završenog Svetskog prvenstva u fudbalu, dodelu titulu zaslužnog majstora sporta.

„Kakav čudno različit odnos u našoj zemlji postoji prema dostignućima sportista! Da bi postao zaslužan majstor sporta neko mora da osvoji svetsko prvenstvo ili da osvoji medalju na olimpijskim igrama, a neko to dobije i ako samo udje u četvrfinale! Žao mi je što obezvredjuju zvanje majstora sporta! To nije prigovor momcima, to je veliko pitanje za rukovodioce ruskog sporta“, napisala je Gamova na Instagramu.

Odgovor koji je Gamova dobila od Igora Lebedeva, člana izvršnog komiteta Ruskog fudbalskog saveza, poučan je za sve profesije ne samo za sportiste:

„Smatram da je predsednik sve uradio kako treba. Momci su svojom igrom zaslužili da budu nagradjeni. Ministarstvo sporta je predložilo, a predsednik je potpisao dodelu visokog zvanja. Ako bismo fudbalerima dodeljivali zvanja samo za pobedu, kako govori Gamova, fudbaleri nikada nikakva zvanja ne bi dobili, zato mi dobro znamo da je osvajanje šampionata sveta ili šampionata Evrope za ruske fudbalere zadatak težak i neostvariv. A u odbojci smo mi šampionat sveta osvajali više puta i olimpijski šampioni smo postajali. I u košarci smo dostizali visine, i u hokeju se svake godine održava šampionat, i mi dobijamo četiri od pet“, rekao je Lebedev a prenosi ruski portal Sport ekspres.

On je, da ne bude zabune dodao: ako se u odbojci dostignućem smatra samo pobeda, „u fudbalu, na sreću ili na žalost, plasman u četvrtfinale već je dostignuće“.

Ruski mediji su požurili da o ovoj stvari naprave Internet anketu medju svojim čitaocima. Velika sportistkinja Jekaterina Gamova u tim anketama tuče ruskog predsednika Vladimira Putina otprilike  rezultatom kojim je on na predsedničkim izborima potukao svoje političke protivnike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com