Izbori u Rusiji :75 odsto gradjana misli da zemlja ide u pravom smeru

Upravo započeto glasanja na izborima za predsednika Rusije neće doneti nikakve promene, jer 75 odsto gradjana Rusije smatra da njihova zemlja već ide u pravom smeru, a njih 86 odsto odobrava ono što na mestu predsednika radi aktuelni šef države i kandidat za još jedan predsednički mandat – Vladimir Vladimirovič Putin (71).

Prema redovnom merenju raspoloženja ruskog javnog mnenja, koje vrši Levada centar, koji u Rusiji nosi oznaku inostranog agenta, odobravanje aktivnosti predsednika, vlade, parlamenta i regionalnih vlasti u februaru 2024.godine u poređenju s prethodnim mesecom neznatno se poboljšalo.

Broj ljudi koji smatraju da se Rusija kreće u dobrom smeru takodje je neznatno poraslo i dostiglo maksimalnu vrednost za sve vreme otkako se vrše merenja, naime najvišu vrednost od 1996.godine.

Da se Rusija kreće u dobrom smeru smatra u februaru 75 odsto ispitanih. Češće tako misle gradjani starijih godišta odnosno 65+,njih 82 odsto, pa dobro stojeći gradjani Rusije, njih 79 odsto, pa oni koji veruju televiziji kao izvoru informacija, njih 83 odsto, stanovnici seoskih naseljenih mesta, njih 78 odsto, stanovnici Moskve, njih 76 odsto.

Da se Rusija kreće u lošem smeru misli 15 odsto ispitanih, a njih 11 odsto nije moglo da odgovori na to pitanje.

Najveći procenat ispitanih koji misli da se Rusija kreće u lošem smeru je, prema saopštenju Levada centra, medju onima koji se oslanjaju na YouTube kao izvor informacija – 48%.

Regionalno gledano takvih je u Moskvi više nego u drugim krajevima Rusije – 19%.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com