#Izbori2017: Srbiji čim pre treba žena na čelu države

Činjenica da na ovogodišnjim predsedničkim izborima u Srbiji nema žena među kandidatima, čini se, nije preterano potresla javnost. Ipak, izostanak žena sa glasačkog listića nikako nije dobar znak, pogotovo u 21. veku. Sa tim se slaže i Gordana Čomić iz Demokratske stranke, predsednica Foruma žena te političke partije.

„Politika u kojoj nema žena nije manje ‘ženska’, ona je manje ljudska i poruka samo muških kandidata je upravo takva, uspostavljena je arena za pokazivanje ‘čvrste ruke’ i često na ivici komičnog pokazivanja samo dečačkih igara nadmetanja. A vreme u kojem živimo nema komičnosti u sebi, ima kiča u svemu jer ne želimo žene koje bi menjale agendu društva, imale dijalog o tome šta je stvarno važno, a ne šta rejting-majstori muških kandidata misle da je važno. Prisustvo samo muškaraca odlaže dijalog i odlaže razvoj, gubimo svi vreme kao jedini neobnovljiv resurs ljudi“, kaže Čomićeva za portal Ekonomske Vesti.

Gordana Čomić dodaje i da je društvu „čim pre potrebna žena i na predsedničkoj funkciji i na raznim drugim mestima na kojima se donose odluke“.

„Srbija ima sjajnih, obrazovanih, sposobnih žena koje nikako ‘da dođu na red’ da kažu šta imaju i još važnije da urade šta imaju za svoju polovinu budućnosti Srbije“, ističe Čomićeva i zaključuje da su „građani za žene koje vode, odlučuju i rade sasvim spremni“, ali da s druge strane „stranke i muškarci u strankama nisu“: „Malo se boje, a malo ne znaju šta bi radili sa pravom konkurencijom u javnom prostoru“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com