Izborna komisija Trampu: Tražiti pomoć stranih država je nezakonito

Šefica Američke izborne komisija Elen Vajntraub upozorila je američkog predsednika Donalda Trampa da je traženje pomoći stranih država u predizbornoj bici nezakonito.

Ona je svoj stav objavila na svom Tviter nalogu, a povodom Trampovog poziva Kini i Ukrajini da istraže poslove Džo Bajdena, mogućeg protivkandidata Trampu na narednim izborima, i njegovog sina Hantera.

Elen Vajntraub je doslovno i poučno napisala:

„Dozvolite da nešto učinim jasnim 100%, američkoj javnosti i svakom ko se kandiduje za javnu funkciju: Nezakonito je za svaku osobu da traži, prihvata ili dobija bilo kakvu vrednost od stranih državljana, a u vezi s američkim izborima. To nije nov koncept. Izborne intervencije stranih vlada smatraju se neprihvatljivim od početka naše nacije. Njeni osnivači upozoravali su na strane ‘intrige i uticaje’. Oni su znali, kad god strane vlade hoće da utiču na američku politiku, to je kako bi unapredili sopstvene interese, ne američke. Svako ko traži ili prihvata stranu pomoć rizikuje da se nadje na pogrešnom kraju federalne istrage. Svaka politička kampanja koja dobije ponudu za zabranjenu donaciju iz stranih izvora, dužna je to da prijavi Federalnom istražnom birou“.

One thought on “Izborna komisija Trampu: Tražiti pomoć stranih država je nezakonito

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com