Tramp pozvao Kinu i Ukrajinu da istraže oca i sina Bajdene

Ako ih je uopšte ikad imao, američki predsednik Donald Tramp je potpuno skinuo rukavice: On je javno pozvao Kinu i Ukrajinu da istraže Džoa Bajdena i njegovog sina Hantera.

On je rekao da bi i Kina i Ukrajina trebalo da počnu istragu dva Bajdena, ali je na pitanje da li je to zvanično tražio od vlasti Kine odgovorio: „Očigledno ne, ali je to nešto o čemu bismo mogli da razmislimo“.

Tramp tvrdi da je ono što se sa dva Bajdena dogodilo u Kini podjednako strašno kao i ono što se dogodilo u Ukrajini.

”Niko ne sumnja da su pokvareni”, rekao je Tramp.

On je ranije ocenio da je, pre dolaska na vlast ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, u Ukrajini vladala kolosalna korupcija.

“U Ukrajini je do njega (Zelenskog) postojala kolosalna korupcija, veća nego u bilo kojoj državi na svetu. Faktički, ona je smatrana jednom od najkorumpiranijih država u svetu. Ja nisam želeo da dajem novac državi, koja je toliko korumpirana”, prenela je reči Trampa ruska agencija TASS.

On je dodao da je ipak deblokirao vojnu pomoć Ukrajini samo zato što ga je zamolio republikanski senator iz Ohaja Rob Portman.

“To je bio jedini razlog”, rekao je Tramp i dodao da on “mrzi kad su SAD jeftina država koja daje pomoć”, a Ukrajina je “smeštena mnogo bliže državama Evrope, nego SAD” te su pre svega evropske države dužne da pružaju pomoć Ukrajini.

„Ona je kao zid izmedju Rusije i Evrope, kao veliki, širok, lep zid“, rekao je američki predsednik Donald Tramp.

Demokratska partija Amerike optužila je američkog predsednika Donalda Trampa da je deblokirao vojnu pomoć Ukrajini kao mito ukrajinskom predsedniku Zelenskom od koga je zauzvrat očekivao da oživi istragu o delovanju Džoa Bajdena, Trampovog konkurenta na narednim američkim predsedničkim izborima, i njegovog sina Hantera u Ukrajini. Na ovoj optužbi demokrate traže smenjivanje aktuelnog američkog predsednika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com