Izjavom na izjavu: Putujemo u Evropu, Nenad Popović može da sidje

Danas je ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović izazvao veliko uzbudjenje izjavom koja je objavljena na sajtu Srpske narodne stranke, čiji je on lider. Ne i na sajtu ministra bez portfelja.

Na njegovu izjavu je svojom izjavom, interpretiranoj na sajtu Vlade Srbije, vrlo oštro odgovorila premijerka Ana Brnabić i pozvala ga na ministarsku disciplinu ili na izlazak iz Vlade.

Evo šta je u svojoj izjavi naveo Popović:
„Posle svih poruka, koje smo poslednjih nedelja dobili od zapadnih zemalja – farse sa teroristom Ramušem Haradinaj em, pred takozvanim Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu, novih osuda da smo genocidan narod, hapšenja Srba i nasrtaja na našu državnu teritoriju na Kosovu – jasno je da evropskih integracija više nema i da je Briselski sporazum mrtav.

Srpski politički brod treba okretati polako i mudro, bez potresa, u drugom pravcu. Taj pravac podrazumeva da Srbija razvija još čvršću političku, ekonomsku i vojnu saradnju sa onim zemljama, koje odnose sa Srbijom žele da grade na ravnopravnim osnovama, uvažavajući njen suverenitet i teritorijalni integritet po pitanju Kosova.

U teškim danima koji su pred nama, Srbija mora još čvršće da se drži svog Ustava i Rezolucije 1244, da pomaže gde god, koliko god i kad god može svoj narod na Kosovu, da se još više ekonomski i vojno konsoliduje i jača, oslanjajući se na svoje prijatelje i saveznike Rusiju i Kinu.

Sada nam je potrebno novo nacionalno okupljanje i sabiranje u novim izmenjenim i pretećim okolnostima, uz istovremeno jačanje demokratskih procesa u društvu.

I da na svakom mestu, gde god se ukaže prilika, osporavamo lažnu državnost Kosova, ne pristajuću da ikada tim ubicama i zločincima, koji su na čelu privremenih institucija u Prištini, damo ni metar svoje svete zemlje.

Dogodine u Prizrenu!”

Na ovu je izjavu, kako se navodi na sajtu Vlade Srbije, pisanom izjavom za javnost oštro je odgovorila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je ocenila da je ministar Nenad Popović u svojoj današnjoj izjavi izneo stav direktno suprotan stavu vlade čiji je član.

Brnabićeva je navela da Nenad Popović, kao ministar bez portfelja, nije nadležan ni za Briselski sporazum i ocene Briselskog sporazuma, ni za evropske integracije u Vladi Srbije, pa ovakve izjave može da daje kao predsednik svoje stranke, a nikako u ime Vlade.

Svaki ministar u Vladi je dužan, navela je Brnabićeva, da sprovodi zajedničku dogovorenu politiku, a oni koji to nisu u stanju su slobodni da je napuste.

Brnabićeva je, navodi se na sajtu Vlade Srbije, podsetila da prva rečenica u ekspozeu, koji je podnela preuzimajući funkciju premijera, glasi da EU ostaje naš strateški prioritet i cilj.

„Ovo je nedvosmisleno politika Vlade i to nikada nije dolazilo u pitanje. Srbija je stabilno na evropskom putu“, zaključila je Brnabić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com