Kad će Moravski koridor i ko će ga graditi?

Narodna skupština Republike Srbije početkom jula je usvojila poseban zakon o gradnji takozvanog Moravskog koridora, a sad se očekuje da Komisija Vlade Srbije donese kriterijume za izbor izvodjača, rekla je danas ministarka za gradjevinarstvo, saobraćaj i telekomunikacije u Vladi Srbije Zorana Mihajlović, navodi se na sajtu Vlade.

Moravskim koridorom naziva se 109 kilometara autoputa izmedju Pojata i Preljine, kome se pridaje poseban značaj jer povezuje Koridor X sa Koridorom XI, odnosno povezuje Srbiju iznutra.

Mihajlovićeva ovog puta nije precizirala ni datum kad bi gradnja mogla da počne ni da li je obezbedjeno i pod kojim uslovima finansiranje tog auto-puta.

Ona je u maju potpisala Memorandum o razumevanju i saradnji s američkom kompanijom Behtel, zasnovan na sporazumu izmedju dve zemlje. Prema Memorandumu, posao gradnje Moravskog koridora trebalo je da dobije američka firma Behtel, bez tendera.

Tada je uzbudjenje u medijima izazvala i činjenica da je Behtel posao dobio bez tendera, ali i visoka cena celog projekta (800 miliona evra).

Šta se dogadjalo u medjuvremenu nije poznato, tek pri usvajanju posebnog zakona o Moravskom koridoru Mihajlovićeva je rekla da Srbija nema ugovor o gradnji tog puta, ni sa jednom kompanijom, pa dakle ni sa Behtelom. Ona je dodala da će se izvodjač znati tek kad Vlada Srbije formira komisiju koja će o tome odlučiti.

Tad je najavljeno da će gradnja Moravskog koridora, koja obuhvata i veoma važnu regulaciju reke Morave, početi sredinom jula 2019. godine, a biće završena za dve i po godine.

Na početku smo avgusta i ministarka Mihajlović nam kaže da se čeka da komisija Vlade donese kriterijume za izbor izvodjača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com