Kako je jedna devojčica razbesnela već razjarenog bika

„Neustrašiva devojčica“, skulptura koja je privremeno uoči Dana žena postavljena na Menhetnu, razbesnela je kreatora skulpture „Razjarenog bika“.

Te dve skulpture nalaze se na koji metar jedna od druge, a „Neustrašiva devojčica“ namenski je postavljena ispred „Razjarenog bika“ kao simbol žena u poslovnom svetu. Kreator „Razjarenog bika“, Arturo di Modika, smatra da odluka da „Neustrašiva devojčica“ ostane na tom mestu u potpunosti menja značenje njegovog dela, ali i narušava njegova prava.

„Ovo je veoma loše“, rekao je umetnik na konferenciji za novinare objašnjavajući da je „Razjareni bik“ napravljen kao pozitivan simbol, a da sada, zbog „Neustrašive devojčice“, izgledao kao zlikovac.

Di Modika je čak angažovao i advokata čiji posao je da od grada Njujorka zahteva uklanjanje skulpture „Neustrašive devojčice“, ali i finansijsku nadoknadu.

„Neustrašiva devojčica“ trebalo je da bude uklonjena 2. aprila, ali su gradske vlasti zbog pozitivnog odjeka medju gradjanima odlučile da ona na Vol stritu ostane do februara naredne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com