Kako je niški aerodrom od istorijski uspešnog postao neuspešan za tri meseca

Maltene tačno tri meseca trajalo je uspešno poslovanje Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu. Tačnije to se da zaključiti iz izjava (saopštenja) resorne ministarke Zorane Mihajlović o niškom aerodromu u tom periodu.

Mihajlovićeva je prvo, na početku 2018. godine, direktoru aerodroma u Nišu uputila čestitku povodom ostvarenih “istorijskih rezultata” u 2017. godini.

“Poštovani direktore, istorijski rekord kako u putničkom tako i u kargo saobraćaju koji je Aerodrom Konstantin Veliki Niš ostvario u 2017. godini je na evropskom nivou impresivni rast koji služi Vama na čast, a ponos je svih nas u Vladi Republike Srbije”, otvorila je čestitku Mihajlovićeva a potom obećala državnu podršku: “Razumevajući potrebu za odgovarajućom dinamikom u razvoju aerodromske infrastrukture, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će nastaviti sa politikom pružanja koordinisane pomoći u stvaranju uslova za dalji bezbedan prihvat i otpremu vazduhoplova, putnika i robe na Aerodromu Konstantin Veliki”.

Medjutim! Tri meseca kasnije, nakon što je Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu dat u koncesiju francuskom Vinci Airports, pojavile su se spekulacije o državnom preuzimanju niškog aerodroma jer, odjednom, Niš nije delovao sposobno da se o svom aerodromu i njegovim “istorijskim rekordima” stara.

Tako je Mihajlovićeva u aprilu izjavila da bi državnim preuzimanjem niški aerodrom dobio nova ulaganja.

“Bez dodatnih daljih ulaganja aerodrom ne može da se razvija i pobediće nas svi aerodromi okolo – od Skoplja, Prištine i Bugarske“, poručila je u aprilu Mihajlovićeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com