Kandidatkinja za predsednika Rusije Ksenija Sobčak: Nije joj to novinarstvo!

TV voditeljka Ksenija Sobčak objavila je da će se kandidovati za predsednika Rusije na izborima koji se održavaju 2018. godine.

Sobčakova, koja je kćer bivšeg gradonačelnika Sankt Peterburga Anatolija Sobčaka, svoju je nameru ozvaničila posle susreta u četiri oka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Smatra se da je Putin svojevremeno bio štićenik Anatolija Sobčaka, sa čijom se kćeri sastao povodom snimanja filma o njenom ocu. Na konferencijama za štampu Putin se Sobčakovoj obraća po nadimku – Ksjuša.

Sobčakova je, kako prenosi opozicioni TV kanal  Dožd, o svojoj nameri obavestila i Putina. On joj je, prema njenom svedočenju rekao: „Svaki čovek ima pravo da donosi odluke i da za svoje odluke snosi odgovornost“.

O kandidaturi Sobčakove, koja je bila medju liderima opozicionih protesta 2011/2012. godine ,  izjasnio se i Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika. Imenujući Sobčakovu i on po nadimku, Ksjuša, Peskov je rekao da je njena namera sasvim u skladu sa Ustavom Ruske Federacije, Ali sem što je za kandidaturu potrebno ispuniti neke i zakonom propisane uslove, Peskov je Sobčakovu, sad je ozbiljno imenujući po imenu Ksenija, upozorio da izmedju profesije novinar i profesije političar postoji suštinska razlika.

„Ksenija je veoma talentovana osoba… Ona je dovoljno i obrazovana i, ja mislim, ako ona ima neke namere u politici, ona će bezuslovno, morati da stiče iskustvo od nule. Politika se apsolutno razlikuje od novinarstva, to je sasvim druga supstanca“, rekao je Peskov.

Svoju kandidaturu za predsednika Rusije već su pored Sobčakove objavili Vladimir Žirinovski, Grigorij Javlinski, Aleksej Navaljni… Samo se aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin još dvoumi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com