Kim suprugu zvanično učinio Prvom damom

Supruga severnokorejskog lidera Kim Džong Una zvanično je od prve drugarice unapredjena u Prvu damu, prenose pisanje južnokorejskog dnevnog lista Chosun Ilbo francuski mediji.

Unparedjenje je obavljeno sa ekrana severnokorejske televizije, a važnost tog akta podvučena je i ličnošću spikerke, koja ga je objavila: Ri Chun-Hee čita samo vesti od najveće važnosti.

Ri Sol-Ju nije status Prve dame dobila bez svakog razloga: 27. aprila će se održati samit šefova Severne Koreje i Južne Koreje. Treći takav samit od 1953. godine.

Supruga predsednika Južne Koreje Kim Jung-Sook zvanično ima status Prve dame, pa je i Ri Sol-Ju unapredjena da bi bila na ravnoj nozi i pri susretu imala isti protokolarni tretman.

Ri Sol-Ju o kojoj se malo zna, ima 28-29 godina i troje dece. Francuski list Ekspres tvrdi da je velika ljubiteljka markiranih stvari kao što su torbice Dior.

Ona, prenosi se tvrdnja južnokorejskoh dnevnika Chosun Ilbo, nije prva supruga u porodici Kim kojoj je dodeljen status Prve dame. Druga žena Kim Il Sunga, dede sadašnjeg severnokorejskog lidera, takodje je 70-tih godina prošlog veka imala taj status.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com