Ključno pitanje: Šta o Agrokoru znaju Stipe Mesić i Ante Todorić stariji

Anketni odbor Hrvatskog sabora za raspetljavanje političke pozadine propasti hrvatske kompanije Agrokor počinje od, što bi se reklo, Kulina bana.

Taj Anketni odbor je kao prve svedoke pozvao bivšeg hrvatskog predsednika Stipu Mesića i Antu Todorića, oca (vlasnika?) Agrokora Ivice Todorića.

Hrvatska opozicija koja Anketni odbor očito vidi kao izuzetnu političku priliku, juče je u Saboru, sve izvinjavajući se, neukusno s govornice ustvrdila da se pred Anketni odbor pozivaju „samo stariji od 80 godina koji se po mogućstvu što manje sećaju“.

Vlada Hrvatske, koja opoziciji nikako ne želi da pruži takvu priliku, insistira da se rad Anketnog odbora obustavi jer je, poziva se vlada na važeće zakone, počela zvanična istraga.

Suprotno hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović se juče izjasnila za nastavak rada Anketnog odbora.

Grabar Kitarović je prošle nedelje boravila u Rusiji gde je s predsednikom i premijerom te zemlje kao i šefom Sberbanke, najvećeg poverioca Agrokora, razgovarala upravo o ovoj temi. Sudeći po jučerašnjem stavu predsednice, ti razgovori nisu prošli najbolje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com