Ko je ministarka sreće?

Premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Rašid al Maktum objavio je nedavno na svom Tviter nalogu da je Oud al Rumi postavljena na čelo novog Ministarstva, zaduženog za sreću! Ekonomske Vesti istražile su kakva je biografija nove ministarke, čije će zaduženje biti da usreći građane.

Oud al Rumi

Gospođa al Rumi do sada je obavljala funkciju generalnog direktora Kancelarije premijera UAE, kao i više funkcija u okviru Vlade Dubaija i Savezne Vlade.

Kao generalni direktor Kancelarije premijera UAE, al Rumi vodila timove u više sektora, koji su se bavili donošenjem „novih i revolucionarnih“ vladinih inicijativa i projektima u oblasti reforme, inovacije, strategije i politike, upravljanja, poboljšanja usluga i razvoja liderstva.

Bila je šef za ekonomsku politiku u Izvršnoj kancelariji Dubaija, a pre toga direktor poslovnog istraživanja u Privrednoj komori Dubaija.

Al Rumi je i zamenik šefa Organizacionog komiteta „Vladinog samita“ posvećenog razvoju budućih vlada i razmeni znanja i inovacija. Takođe je i član odbora Muzeja budućnosti.

Na Svetkom ekonomskom forumu 2012. godine stavljena je na listu Mladih globalnih lidera (YGL).

Al Rumi je diplomirani ekonomista i magistar poslovne administracije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com