Ko je uz Slima: Radna nedelja da traje tri dana, ali…

Meksički medijski magnat, milijarder Karlos Slim, predlaže da se radna nedelja smanji na tri dana, ali i da ljudi, u takvom sistemu, kasnije odlaze u penziju.

Karlos Slim

Najbogatiji Meksikanac i sedmi najbogatiji čovek na svetu smatra da bi ovakav sistem rada bio najpogodniji za državne službe i ističe da ga je on već uveo u svojoj kompaniji Telmex pre par godina.

„Sjajna je promena raditi manje dana nedeljno u zamenu za kasnije penzionisanje“, rekao je Slim za Bloomberg Businessweek.

Slim smatra da manji broj radnih dana, a veći broj radnih godina pogoduje većem zapošljavanju mladih koji bi potom imali priliku da upoznaju iskustvo starijih kolega upravo zbog kasnijeg penzionisanja. Takođe, manji broj radnih dana, ističe 76-godišnji Meksikanac, znači veću produktivnost i veću potrošnju građana s obzirom da imaju više slobodnih dana za, primera radi, putovanja.

A da kraće radno vreme znači veću produktivnost shvatili su i Šveđani. U toj državi je prošle godine počelo da se uvodi šestosatno radno vreme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com