Ko upravlja svetom? Šta bi bilo da ode Putin?

“Mi znamo gde se nalazi štab koji pokušava to da radi. I on nije u Moskvi”, odgovorio je ruski predsednik Vladimir Putin na tvrdnju američke novinarke da na Zapadu mnogi Rusiju doživljavaju kao pretnju, a njega podozrevaju u nameri da zavlada svetom.

Da ne bude nikakve sumnje o tome na koga je mislio, Putin je skrenuo pažnju na „ulogu  SAD u svetskoj ekonomiji i sredstva koja  ulaže vojsku: 700 milijardi dolara, a mi 46 milijardi“ i vi kažete da mi predstavljamo pretnju i hoćemo da vladamo svetom.

On je rekao da se (ruso)fobije iz prošlosti na Zapadu eksploatišu za rešenje unutarpolitičkih problema i postavljanje zahteva za povećavanje plaćanja za NATO.

Novinar iz Ukrajine je pitao Putina koliko Risija troši na okupirani Donbas “čiji su se stanovnici pretvorili u robove Rusije“. On je rekao da se Rusija „analizom rejtinga“ kandidata za predsednika Ukrajine meša u ukrajinske izbore kao što se mešala u američke. I najzad, zaključio je da pravih pregovora izmedju Rusije i Ukrajine ne može biti dok Putin ne ode sa svoje funkcije.

„Nije stvar u ličnostima nego u odnosu prema narodu“, rekao je Putin, a što se Donbasa tiče, zapitao se: „Ko je uveo blokadu izmedju Donbasa i ostale Ukrajine? Vlast Ukrajine. I oni pucaju po tim gradjanima koje smatraju svojim. Mi im šaljemo humanitarnu pomoć kako ih ne biste konačno uništili“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com