Francuski policajci neće nositi žute prsluke

Kako bi probušila balon nezadovoljstva francuske policije i sprečila da on naraste u društveni pokret, francuska vlada se sa tri ključna sindikata francuske policije dogovorila brzo i lako.

Počev od 1. januara francuskim policajcima će plata mesečno biti povećavana za po 40 evra, tako da će plata običnih policajaca na kraju godine biti prosečno veća za 120 evra, a njihovih neposrednih komandira za prosečno 150 evra.

O ogromnom broju neplaćenih prekovremenih sati, koji je tokom aktuelnih protesta žutih prsluka još uvećan, i načinu na koji će biti plaćeni razgovaraće se od januara 2019. godine. Stari dugovi za prekovremeni rad procenjuju se na 275 miliona evra, navodi francuski list Mond.

Svi zaposleni u policiji neće dobiti 300 evra novogodišnjeg bonusa, koji im je vlada ranije ponudila, a policijski sindikati ocenili kao ponižavajuću ponudu. Taj bonus će dobiti tehničko, naučno i administrativno osoblje i zaposleni u prefekturama, koji su direktno bili angažovani tokom protesta žutih prsluka.

Francuska vlada nije objavila koliko će ovaj dogovor s policijom koštati francuski budžet.

Procenjeno je da će mere, kojima je francuski predsednik Emanuel Makron izašao u susret zahtevima „žutih prsluka” budžet koštati oko 10 milijardi evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com